Oorlogstaart
Het klinkt misschien niet echt aantrekkelijk ‘oorlogstaart‘, maar deze taart heeft zijn naam te danken aan de Tweede Wereldoorlog (1940-1945). Tijdens de oorlog waren er niet veel ingrediënten beschikbaar om een taart te maken. De moeders in de jaren ’40-’45 vonden het toch belangrijk om op de verjaardag van hun kinderen een taart te maken. Dus werd er gekeken naar ingrediënten die voor niet al te veel geld beschikbaar waren. Zo werd er met onder andere beschuiten, aardbeienjam en kookpudding een taart gemaakt.

Ingrediënten
Beschuiten (of lange vingers)
Biscuitjes
Melk
1 Liter kookpudding
Aardbeienjam

Bereiding
De bereiding is erg eenvoudig. De springvorm wordt met bakpapier bekleed, zodat de taart gemakkelijk uit de vorm is te halen.
De pudding wordt volgens het voorschrift op de verpakking gekookt.
De bodem van de springvorm wordt met beschuiten bedekt, de hoekjes worden met kleinere stukjes opgevuld. Er wordt vervolgens een laagje aardbeienjam over gedaan. Dan wordt er een laagje biscuitjes opgedrukt. Dan weer een laagje aardbeienjam en vervolgens de pudding. Dit alles nog een keer herhalen. Daarna het laatste restje jam verwarmen en over de laatste laag pudding gieten.
De taart wordt een nachtje in de koelkast geplaatst, zodat de ingrediënten goed in de taart kunnen trekken en de beschuiten en de biscuits zacht kunnen worden.
De taart wordt extra lekker als er voor het serveren nog wat slagroom op wordt gedaan.